Nieuws

Workshop fotografie

Soms heb ik het idee dat buiten de Fotoclub behoefte is aan een soort van beginners workshop (en misschien ook wel binnen de Fotoclub). Nu heb ik al vaker met die gedachte gespeeld maar het is er nog niet van gekomen om die gedachte om te zetten in een daadwerkelijke workshop.  

Zoals ik het voor me zie zal een workshop bestaan uit 5 a 6 bijeenkomsten van ongeveer 2 a 3 uur in niet al te grote groepjes, waarin uitleg wordt gegeven over de camera, fotografische begrippen en technieken zoals sluitertijd, diafragma, compositie, standpunt, scherptediepte, etc. Door oefeningen met je eigen camera leer je niet alleen hoe de theorie om te zetten naar praktijk maar raak je ook vertrouwd met je eigen camera. En uiteraard wordt er een soort van huiswerk gegeven in de vorm van een foto opdracht, die we de keer erop met zijn allen bespreken. Natuurlijk zal er een vergoeding gevraagd worden. Hoeveel weet ik nog niet maar dit zal alleszins redelijk zijn. 

Nu zou ik graag, voordat ik tijd en energie ga stoppen in de ontwikkeling van een workshop, willen weten of er inderdaad behoefte is aan zo'n workshop voor beginners. 

Ben jij iemand, of ken je iemand die behoefte heeft aan een workshop voor beginners stuur mij dan een vrijblijvend berichtje via het volgende email adres:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Ik zou graag in dat bericht willen zien of je een voorkeur hebt voor doordeweeks 's avond of zaterdags overdag. En als je bepaalde gedachtes of behoeftes hebt betreft de workshop kan dat ook aangegeven worden in je bericht. Het maakt overigens niets uit wat voor een camera je hebt, de foto wordt gemaakt door de fotograaf en niet de camera. En het is voor jong en oud.

Met vriendelijke groet,
Richard van Laanen