Nieuws

De Wieken tijdelijk gesloten

Molenhoek, 14 december 2020

Tot en met 19 januari is De Wieken gesloten.

Het kabinet heeft op maandag 14 december, besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Dit was nodig, omdat het aantal besmettingen in ons land weer erg is gestegen. Er wordt op die plaatsen ingegrepen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is. Daartoe behoren volgens de regering ook de dorpshuizen.

Als gevolg hiervan en op basis van de verordeningen van de veiligheidsregio, zijn wij als bestuur van De Wieken genoodzaakt om de deuren van de Wieken t/m 19 januari 2021 dicht te houden en geen enkele activiteit meer door te laten gaan.

Zodra De Wieken weer open mag, zullen wij dit u zo snel mogelijk laten weten en publiceren op onze website.


Wij vragen u begrip voor deze situatie en hopen u allen, na deze periode, gezond en wel weer terug te zien.

 

Bestuur Gemeenschapshuis De Wieken

 


Vacature voorzitter m/v

 Vacature voorzitter m/v  Stichting Gemeenschapshuis De Wieken

Sinds kort zijn wij op zoek naar de invulling van de vacature voor voorzitter.

Functieomschrijving:

De voorzitter geeft leiding aan het dagelijkse bestuur. Het dagelijks bestuur vergadert zo’n 10 keer per jaar en organiseert 2 algemeen bestuur vergaderingen per jaar, die allemaal worden geleid door de voorzitter.

De voorzitter zal als gezicht van De Wieken zo veel mogelijk deelnemen aan activiteiten in de gemeente waarvoor het bestuur van De Wieken wordt uitgenodigd. De voorzitter vertegenwoordigt De Wieken, aangevuld met andere leden van het bestuur of de beheerder, in contract onderhandelingen met leveranciers van de Wieken, of met de gebruikers van De Wieken. De voorzitter moet De Wieken een warm hart toedragen en voor een goede samenwerking passen binnen het team.

Om belangenverstrengeling te voorkomen zijn we op zoek naar een persoon die géén bestuurslid is van één van de verenigingen die gebruiker zijn van de Wieken.

Profiel:

De kandidaat heeft ervaring in het leiden van vergaderingen, heeft een persoonlijke visie op het functioneren van een “modern “ gemeenschapshuis en kent de ins en outs van de Molenhoekse gemeenschap. De kandidaat beschikt over een ruim (lokaal) netwerk, is instaat om sponsoren aan te trekken en weet de weg bij de gemeente.
Bestuurservaring is een pré en het functioneren als teamspeler is een “must”.

Reacties op deze vacature of inlichtingen over de vacature kunnen worden ingewonnen door een email te sturen naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

Kerst-Inn 2020 gaat niet door

 

Berichtgeving

 

Beste Kerst-Inn bezoekers, kraamhouders en sponsoren,

Na veel overleg en nadenken hebben wij een moeilijk besluit genomen. Het is voor ons niet mogelijk om met de huidige corona-maatregelen onze gebruikelijke gezellige Kerst-Inn te organiseren.

Tot onze spijt moeten wij u dus mededelen, dat dit jaar onze Kerst-Inn, zowel binnen in De Wieken als buiten in het Winkelcentrum, niet door kan gaan.

Onze trouwe kraamhouders, sponsoren en bezoekers hopen wij op onze volgende Kerst-Inn op 11 december 2021, op welbekende wijze in een gezellige Kerstsfeer, weer allemaal te ontvangen.

Houd u onze website en facebook in de gaten voor actuele informatie en om te genieten van mooie beelden van voorgaande jaren.

Tot in december 2021!

Organisatie Kerst-Inn Molenhoek

 


In memoriam Paul Sutmuller

In het voorjaar van 2013 melde Paul Sutmuller zich aan als kandidaat voor het voorzitterschap van het Dagelijks Bestuur van Stichting Gemeenschapshuis De Wieken. Met zijn enthousiasme en gedrevenheid heeft hij veel betekend voor De Wieken. Onder zijn leiding zijn vele vernieuwingen doorgevoerd, zoals de reparatie van het dak, opknappen van de Vang en Bar, vernieuwing van de toiletruimtes op de begane grond en de verlichting in de grote zaal en podium. Samen hebben wij het 40 jarig bestaan van De Wieken gevierd. Paul heeft iedere keer weer mogelijkheden gezocht en gevonden om geld binnen te halen om dit te kunnen financieren.

Gedurende enkele jaren heeft hij tevens de rol van secretaris op zich genomen, gesteund door zijn echtgenote Ans. Zelfs in deze moeilijke tijd met verplichte sluiting en beperkingen in de openingstijden, heeft Paul zich ingespannen voor het voortbestaan van De Wieken.

“Ik heb genoten van deze functie en vond het fantastisch om samen te mogen werken met de overige bestuursleden, de beheerders en de vele vrijwilligers.”, aldus Paul.

Na een kortdurende ernstige ziekte is Paul op 27 september van ons heengegaan. Het afscheid van Paul heeft in familiekring plaatsgevonden.

Wij missen hierbij een prachtig mens en voorzitter, die veel betekend heeft voor de gemeenschap en De Wieken.

Bestuur en Beheer van De Wieken

"Wat hebben we genoten!!!!!"

 


Evenwicht door Marcel Broekman

Donderdag 12 maart organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een avond met liedjes van Marcel Broekman

Het programma van deze avond heet “Evenwicht” . Marcel Broekman zingt samen met Wim Rebergen (gitaar en zang) warme, kwetsbare liedjes, mooi en vol herkenning over zoeken naar “evenwicht” en “houvast” in een wereld die nu soms onherkenbaar lijkt.

Marcel Broekman werkte eerder als sessiemuzikant en producer samen met o.a. Ben Cramer, Barbara Lock en Henk Pool (bekend van zijn werk met Marco Borsato)   


Tijd: Donderdag 8 oktober 2020, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree : € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee. 

Corona regels worden strikt in acht genomen en daardoor is er een beperkt aantal plaatsen voor deze avond beschikbaar.

 


 

Een voettocht langs de frontlijn van WO 1

Donderdag 12 maart organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een lezing over “Een voettocht langs de frontlijn van WO 1”.

In 1962 bezocht de spreker van deze avond, Toine Lamers, voor het eerst Frankrijk. Hij maakte destijds deel uit van het 12e  bataljon Garde Regiment Jagers. Hij oefende in vele plaatsen in Frankrijk waar in “La Grande Guerre” hard  gevochten en gestreden is. De monumenten met namen van de talrijke gesneuvelde soldaten zijn daar tot op heden het bewijs van.  

In 2013 heeft hij een wandeltocht langs de Westelijke Frontlijn gemaakt van Nieuwpoort tot Delle aan de Zwitserse grens. Over die bijzondere tocht zal onze spreker deze avond een lezing geven.

Dr. A.P.M. (Toine) Lamers is histoloog en celbioloog en oud-docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Tijd: Donderdag 12 maart 2020, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree : € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee. 

 


 

Muzikale avond met kwartet "Taaftere"

Dinsdag 18 februari 2020 organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek (CAM) een muzikale avond met het kwartet “Taaftere”.

Taaftere is een formatie die tweetalige liederen zingt ( Nederlands en Brabants) afgewisseld met fraaie instrumentale intermezzo’s . Dit alles is meest eigen werk.

Het is een programma met veel gezelligheid en humor, dat regelmatig uitnodigt om mee te zingen, soms ook ontroert, maar altijd een eigen geluid laat horen.

De mannen van Taaftere komen uit de diepe binnenlanden van Brabant, maar zijn er al langere tijd niet meer woonachtig. Zouden ze daarom regelmatig teruggrijpen op Brabantse liederen?

 

Tijd: Dinsdag 18 februari 2020, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree: € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee. 

 


 

Hoogtepunten van de Russische schilderkunst

Donderdag 30 januari organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een lezing over “Hoogtepunten van de Russische schilderkunst” door drs. Marie-Thèrese ter Haar, directeur van het instituut Empirique Rusland& Oost-Europa Academie Arnhem.

 Tijdens deze lezing maken we een virtuele reis langs de belangrijkste Russische topstukken. Daardoor ontstaat een goed beeld van de roerige Russische geschiedenis en de mysterieuze Russische ziel. Waarom weten wij in het westen zo weinig van de Russische schilderkunst ? Vaak kennen we wel de topstukken uit de Hermitage maar gaan we voorbij aan de Russische meesters die zijn te bewonderen in Moskou en Sint Petersburg. Dat het onterecht is dat we deze schilders niet kennen, zal in de lezing van deze avond duidelijk worden.

Tijd: Donderdag 30 januari 2020, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree: € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee. 

 


 

Hedendaagse architectuur in Spanje

Dinsdag 7 januari organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een lezing over “Hedendaagse architectuur in Spanje” door prof. dr. N.J.M. (Nico) Nelissen, emeritus-hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen.

 

Spanje is nog altijd het vakantieland bij uitstek, bekend van zon, zee, strand en toerisme. Maar het land heeft uiteraard veel meer te bieden . Spanje is rijk aan cultureel erfgoed: het Alhambra in Granada, de Mezquita in Cordoba, de Sagrada Familia in Barcelona en nog veel meer.

Prof. dr. Nico Nelissen neemt ons mee op een tocht langs fraaie objecten van hedendaagse architectuur in Spanje. Aan de hand van prachtige kunst, brengen we een bezoek aan steden als Madrid, Sevilla, Málaga, Barcelona, Bilbao en ook aan de Rioja-streek. Kortom, na afloop van de lezing wilt u meteen een mooie rondreis door Spanje maken!

 

Tijd: Dinsdag 7 januari 2020, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree: € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee. 

 


 

Rechterlijke dwalingen

Dinsdag 12 november organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een lezing over “rechterlijke dwalingen, hoeveel zijn er en hoe komt het?”

Door prof. mr P.J.P. ( Peter) Tak.

Er is sprake van een rechterlijke dwaling als na een onherroepelijke veroordeling duidelijk wordt dat de veroordeling onterecht is. Bijvoorbeeld omdat er nieuw bewijs is of omdat de echte dader heeft bekend.

De afgelopen jaren zijn er meer rechterlijke dwalingen aan het licht gekomen. De Schiedammer parkmoord, de Puttense moordzaak en de zaak Lucia de Berk zijn bekende voorbeelden.

Deze avond gaan we ons in dit onderwerp verdiepen.

Dat doen we aan de hand van prof. Mr Peter Tak, emeritus hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij schreef meer dan 30 boeken waarvan enkele in het Japans en het Chinees zijn vertaald. Prof. mr Tak treedt regelmatig op voor radio en televisie, veelal om uitleg te geven over strafzaken.

 

Tijd: Donderdag 19 december 2019, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree: € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee.