Nieuws

Een culturele biografie van Molenhoek en zijn relatie met het Wald

Dinsdag 9 januari organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een voordracht over “Een culturele biografie van Molenhoek en zijn relatie met het Wald, door Jan Nillesen.

De lezing betreft een landschapsbiografische en historisch ecologische visie op Molenhoek en het Ketelwald.  De Maas vormt de ruggengraat, de stuwwal het dak van het gebied. We maken een reis door de tijd. We beschrijven het ontstaan van de landschappen, de stuwwal, de landgletsjer, de rol van de Rijn, Maas, wind en water en de vestiging van de eerste mensen op de Spoelzandwaaier.

Speciaal aandacht gaat uit naar de culturele codes die het leven van de bevolking beheersten en van grote invloed waren op de beslissingen die werden genomen. Zij bepaalden de demografische veranderingen en de wijze waarop het landschap vorm kreeg.

Jan Nillesen is gepensioneerd onderwijzer, die in zijn werkzame leven gewerkt heeft in de dorpen aan de Maas. In 2013 ontving hij van de KNNV de ARJA-prijs voor de meest samenhangende beschrijvingen van natuur en landschap.

Tijd: Dinsdag 9 januari 2024, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree : € 8, Vrienden van CAM € 4, incl kop koffie of thee.