Nieuws

De Wieken tijdelijk gesloten

Molenhoek, 14 april 2021

Tot en met 27 april is De Wieken gesloten.

Het kabinet heeft besloten om de strengere maatregelen, die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt, te verlengen t/m 27 april. Dit is nodig, omdat het aantal besmettingen in ons land niet voldoende was gedaald en er weer een stijging wordt verwacht. Er wordt op die plaatsen ingegrepen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is. Daartoe behoren volgens de regering ook de dorpshuizen.

Als gevolg hiervan en op basis van de verordeningen van de veiligheidsregio, zijn wij, als bestuur van De Wieken, genoodzaakt om de deuren van de Wieken t/m 27 april 2021 dicht te houden en geen enkele activiteit door te laten gaan.

Zodra De Wieken weer open mag, zullen wij dit u zo snel mogelijk laten weten en publiceren op onze website.


Wij vragen u begrip voor deze situatie en hopen u allen, na deze periode, gezond en wel weer terug te zien.

 

Bestuur Gemeenschapshuis De Wieken

 


Vernielingen

Tot onze schrik hebben wij moeten constateren dat enkele personen het nodig vonden om delen van De Wieken te moeten vernielen.  Het feit dat de Wieken op last van de overheid de deuren gesloten moet houden, betekent dat we ook geen inkomsten hebben. Ondanks dat hebben we natuurlijk wel lasten. Wij zitten er dan ook niet op te wachten om extra kosten te krijgen door vernielingen aan het gebouw of terras. 

De Wieken is een gemeenschapshuis dat er is vóór de gemeenschap maar ook van de gemeenschap. We willen dat graag zo houden. Mocht u vernielingen bespeuren of personen betrappen neem dan snel contact op met de politie of de beheerders.

 

Bestuur Gemeenschapshuis De Wieken

 

 

 

   

 


In memoriam Johan Menkhorst

Onlangs hebben wij kennis genomen van het overlijden van de heer Johan Menkhorst op 25 januari 2021. Na een aantal jaren als bestuurslid voornamelijk belast geweest te zijn met Public Relations, nam Johan in het jaar 2009 de rol van voorzitter van het Dagelijks Bestuur op zich. Deze rol heeft hij tot 2012 vervuld.

Onder zijn leiding is in 2010 een restyling plan voor De Wieken ontwikkeld dat in de loop der jaren voor een groot deel al is uitgevoerd en nog steeds als leidraad dient voor de verdere renovatie van het gebouw.

Daarnaast hebben wij, door zijn actieve inzet, een aantal nieuwe vaste gebruikers voor De Wieken kunnen verwelkomen.

Na zijn afscheid als voorzitter was hij nog vaak en graag gezien bij activiteiten die in De Wieken plaatsvonden. Wij zullen hem missen.

 

 

 


In memoriam Ans Sutmuller

Geheel onverwachts is op 11 januari j.l. Ans Sutmuller-Schoonenberg overleden.

Ans was de echtgenote van Paul Sutmuller, de voorzitter van het Dagelijks Bestuur van stichting Gemeenschapshuis De Wieken. Zij heeft hem daarbij, de afgelopen jaren, ondersteund als notulist. 

Naast allerlei andere activiteiten, die beide deden voor onze gemeenschap, hebben Paul en Ans samen het Koersbal op de woensdagmiddag weer nieuw leven in geblazen. Ook heeft Ans haar steentje bijgedragen aan het verkopen van munten tijdens grote evenmenten.

Er is van Ans afscheid genomen in besloten kring.

Wij zullen ze beide missen.

Bestuur en Beheer van De Wieken

 

 

 

 

 

 


Vacature voorzitter m/v

 Vacature voorzitter m/v  Stichting Gemeenschapshuis De Wieken

Sinds kort zijn wij op zoek naar de invulling van de vacature voor voorzitter.

Functieomschrijving:

De voorzitter geeft leiding aan het dagelijkse bestuur. Het dagelijks bestuur vergadert zo’n 10 keer per jaar en organiseert 2 algemeen bestuur vergaderingen per jaar, die allemaal worden geleid door de voorzitter.

De voorzitter zal als gezicht van De Wieken zo veel mogelijk deelnemen aan activiteiten in de gemeente waarvoor het bestuur van De Wieken wordt uitgenodigd. De voorzitter vertegenwoordigt De Wieken, aangevuld met andere leden van het bestuur of de beheerder, in contract onderhandelingen met leveranciers van de Wieken, of met de gebruikers van De Wieken. De voorzitter moet De Wieken een warm hart toedragen en voor een goede samenwerking passen binnen het team.

Om belangenverstrengeling te voorkomen zijn we op zoek naar een persoon die géén bestuurslid is van één van de verenigingen die gebruiker zijn van de Wieken.

Profiel:

De kandidaat heeft ervaring in het leiden van vergaderingen, heeft een persoonlijke visie op het functioneren van een “modern “ gemeenschapshuis en kent de ins en outs van de Molenhoekse gemeenschap. De kandidaat beschikt over een ruim (lokaal) netwerk, is instaat om sponsoren aan te trekken en weet de weg bij de gemeente.
Bestuurservaring is een pré en het functioneren als teamspeler is een “must”.

Reacties op deze vacature of inlichtingen over de vacature kunnen worden ingewonnen door een email te sturen naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

Kerst-Inn 2020 gaat niet door

 

Berichtgeving

 

Beste Kerst-Inn bezoekers, kraamhouders en sponsoren,

Na veel overleg en nadenken hebben wij een moeilijk besluit genomen. Het is voor ons niet mogelijk om met de huidige corona-maatregelen onze gebruikelijke gezellige Kerst-Inn te organiseren.

Tot onze spijt moeten wij u dus mededelen, dat dit jaar onze Kerst-Inn, zowel binnen in De Wieken als buiten in het Winkelcentrum, niet door kan gaan.

Onze trouwe kraamhouders, sponsoren en bezoekers hopen wij op onze volgende Kerst-Inn op 11 december 2021, op welbekende wijze in een gezellige Kerstsfeer, weer allemaal te ontvangen.

Houd u onze website en facebook in de gaten voor actuele informatie en om te genieten van mooie beelden van voorgaande jaren.

Tot in december 2021!

Organisatie Kerst-Inn Molenhoek

 


In memoriam Paul Sutmuller

In het voorjaar van 2013 melde Paul Sutmuller zich aan als kandidaat voor het voorzitterschap van het Dagelijks Bestuur van Stichting Gemeenschapshuis De Wieken. Met zijn enthousiasme en gedrevenheid heeft hij veel betekend voor De Wieken. Onder zijn leiding zijn vele vernieuwingen doorgevoerd, zoals de reparatie van het dak, opknappen van de Vang en Bar, vernieuwing van de toiletruimtes op de begane grond en de verlichting in de grote zaal en podium. Samen hebben wij het 40 jarig bestaan van De Wieken gevierd. Paul heeft iedere keer weer mogelijkheden gezocht en gevonden om geld binnen te halen om dit te kunnen financieren.

Gedurende enkele jaren heeft hij tevens de rol van secretaris op zich genomen, gesteund door zijn echtgenote Ans. Zelfs in deze moeilijke tijd met verplichte sluiting en beperkingen in de openingstijden, heeft Paul zich ingespannen voor het voortbestaan van De Wieken.

“Ik heb genoten van deze functie en vond het fantastisch om samen te mogen werken met de overige bestuursleden, de beheerders en de vele vrijwilligers.”, aldus Paul.

Na een kortdurende ernstige ziekte is Paul op 27 september van ons heengegaan. Het afscheid van Paul heeft in familiekring plaatsgevonden.

Wij missen hierbij een prachtig mens en voorzitter, die veel betekend heeft voor de gemeenschap en De Wieken.

Bestuur en Beheer van De Wieken

"Wat hebben we genoten!!!!!"

 


Evenwicht door Marcel Broekman

Donderdag 12 maart organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een avond met liedjes van Marcel Broekman

Het programma van deze avond heet “Evenwicht” . Marcel Broekman zingt samen met Wim Rebergen (gitaar en zang) warme, kwetsbare liedjes, mooi en vol herkenning over zoeken naar “evenwicht” en “houvast” in een wereld die nu soms onherkenbaar lijkt.

Marcel Broekman werkte eerder als sessiemuzikant en producer samen met o.a. Ben Cramer, Barbara Lock en Henk Pool (bekend van zijn werk met Marco Borsato)   


Tijd: Donderdag 8 oktober 2020, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree : € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee. 

Corona regels worden strikt in acht genomen en daardoor is er een beperkt aantal plaatsen voor deze avond beschikbaar.

 


 

Een voettocht langs de frontlijn van WO 1

Donderdag 12 maart organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een lezing over “Een voettocht langs de frontlijn van WO 1”.

In 1962 bezocht de spreker van deze avond, Toine Lamers, voor het eerst Frankrijk. Hij maakte destijds deel uit van het 12e  bataljon Garde Regiment Jagers. Hij oefende in vele plaatsen in Frankrijk waar in “La Grande Guerre” hard  gevochten en gestreden is. De monumenten met namen van de talrijke gesneuvelde soldaten zijn daar tot op heden het bewijs van.  

In 2013 heeft hij een wandeltocht langs de Westelijke Frontlijn gemaakt van Nieuwpoort tot Delle aan de Zwitserse grens. Over die bijzondere tocht zal onze spreker deze avond een lezing geven.

Dr. A.P.M. (Toine) Lamers is histoloog en celbioloog en oud-docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Tijd: Donderdag 12 maart 2020, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree : € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee. 

 


 

Muzikale avond met kwartet "Taaftere"

Dinsdag 18 februari 2020 organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek (CAM) een muzikale avond met het kwartet “Taaftere”.

Taaftere is een formatie die tweetalige liederen zingt ( Nederlands en Brabants) afgewisseld met fraaie instrumentale intermezzo’s . Dit alles is meest eigen werk.

Het is een programma met veel gezelligheid en humor, dat regelmatig uitnodigt om mee te zingen, soms ook ontroert, maar altijd een eigen geluid laat horen.

De mannen van Taaftere komen uit de diepe binnenlanden van Brabant, maar zijn er al langere tijd niet meer woonachtig. Zouden ze daarom regelmatig teruggrijpen op Brabantse liederen?

 

Tijd: Dinsdag 18 februari 2020, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree: € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee.