Nieuws

De Italiaanse opera

Dinsdag 3 mei organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een voordracht over “De Italiaanse opera” door Mathieu Gielen.

Op deze avond zal onze spreker ons meenemen naar de prachtige en zeer toegankelijke opera’s van Giuseppe Verdi (1813-1901) en Giacomo Puccini (1858-1924) met teksten van aria’s en koren vergezeld door beeld en geluid. Daarmee zal hij zeker proberen om ook de niet liefhebbers van de opera te laten genieten van deze kunstvorm in de muziek.

Mathieu Gielen is sinds zijn 16e jaar een fervent liefhebber van de opera en zo geleidelijk aan een kenner ervan geworden. De liefde voor de opera is altijd gebleven en steeds als hij in de gelegenheid was, in welk land of welke stad dan ook, ging hij naar de opera.

Tijd: Dinsdag 3 mei 2020, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree : € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee. 

 


 

50 jaar Stichting Gemeenschapshuis De Wieken

Aan alle bezoekers van De Wieken,

Zoals misschien al bekend viert Gemeenschapshuis De Wieken, als stichting, dit jaar het 50-jarig jubileum.
Als bestuur willen wij daar uitvoerig aandacht aan besteden en hebben de volgende activiteiten gepland.

Op zaterdagavond 14 mei een “Jubileum Feest“ in de grote zaal van De Wieken. 

Op het programma staan optredens van Die Original Siebentaler, het showorkest De Meulenbloazers, de Nijmeegse André Hazes en discotheek UB50.

Toegangsbewijzen zijn verkrijgbaar bij de volgende voorverkoopadressen: de Wieken , de Spar en de Fijne Kost. Prijs toegangsbewijs: voorverkoop € 5,00 , aan de kassa € 7,50.

 

Op zondagmiddag 15 mei een “Feestmiddag“  voor alle ouderen van Molenhoek. 

Het duo Double Take zorgt voor de muzikale omlijsting.

De toegang tot de feestmiddag is gratis.

 

Voor verdere informatie verwijzen wij jullie naar onze website, posters en persberichten in de diverse media.

Tot ziens tijdens ons jubileumweekend op 14 en 15 mei.
Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van De Wieken
Henk de Bruijn
voorzitter

 


Een voettocht langs de frontlijn van WO 1

Dinsdag 12 april organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een lezing over “Een voettocht langs de frontlijn van WO 1” door dr. A.P.M. Lamers.

Sinds 1962 bezoekt onze spreker van vanavond de slagvelden en de monumenten van “La Grande Guerre”. In 2013 maakte Lamers een wandeltocht langs de Westelijke Frontlijn van Nieuwport tot Delle aan de Zwitserse grens.

Over deze tocht gaat de lezing . Hij zal daarbij extra aandacht besteden aan de veldslagen bij Ieper , in de Artois en Picardie, Champagne, Verdun en de Vogezen.

De spreker van deze avond is histoloog en celbioloog en oud-docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de Hoge school Arnhem Nijmegen.

Tijd: Dinsdag 12 april 2020, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree : € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee. 

 


 

Moord en doodslag

Donderdag 31 maart organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een lezing over “Moord en doodslag” door mr. Erik-Jan Broers.

In deze lezing zal worden ingegaan op de vraag hoe in vroeger tijden werd opgetreden tegen moordenaars en doodslagers, hoe het strafproces verliep en welke straffen konden worden opgelegd aan laatstgenoemde indien hij of zij schuldig werd bevonden.

 

Mr. Erik-Jan Broers doceert geschiedenis van het recht, waaronder strafrecht en strafprocesrecht. Hij heeft hierover diverse boeken en artikelen geschreven.

 

Tijd: Donderdag 31 maart 2022, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree: € 6 incl. kop koffie of thee; Vrienden van CAM: € 3.

 


 

Leonardo da Vinci, zijn leven en zijn werk

Dinsdag 15 februari organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een lezing over Leonardo da Vinci, zijn leven en zijn werk.

 

 

Leonardo da Vinci (1542-1519) was een “alleskunner” : architect, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver en schilder uit de Florentijnse Republiek tijdens de Italiaanse renaissance. Wereldberoemde schilderwerken zijn o.a de Mona Lisa, nu in het Louvre in Parijs en Het Laatste Avondmaal, de muurschildering in het Santa Maria delle Grazie in Milaan.

Onze spreekster deze avond is Walda Bosman. Zij is kunsthistoricus en oprichtster van Walda’s Kunsthistorische Educatie & Reizen. Al 25 jaar verzorgt zij met veel succes en enthousiasme lezingen, geeft zij cursussen kunstgeschiedenis en begeleidt zij reizen.

 

Tijd: Dinsdag 15 februari 2022, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree: € 6 incl. kop koffie of thee; Vrienden van CAM: € 3.

Zoals voorgeschreven is toegang alleen mogelijk op vertoon van uw QR-code.

 


 

De Wiekse Koersbal Club

Sinds september 2021 bestaat er in Molenhoek een heuse Koersbal club,

de “Wiekse Koersbal Club”, kortweg WKC.

 

Iedere woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur, wordt er koersbal gespeeld in Gemeenschapshuis “De Wieken” in Molenhoek.
Er wordt gespeeld in een onderlinge competitie, met op het eind van ’t seizoen een winnaar. De actuele status is te volgen op het informatiebord in de hal van De Wieken.
Bent u 50 plus dan bent u van harte welkom. Man of vrouw het maakt niet uit. Kom vrijblijvend binnen, speel ’n paar keer mee, proef de sfeer en leer de kneepjes van het spel.
Bevalt het, dan kunt u lid worden van WKC. Daarbij maakt het niet uit waar u vandaan komt. Momenteel kent de club ca 10 leden afkomstig uit Molenhoek en Malden maar zelfs ook al uit de Ooij.

Bekijk hier een korte filmpje van een middag koersballen, met dank aan Sjaak Jacobs.  

U kunt zich aanmelden via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of woensdagmiddag op de locatie van Gemeenschapshuis De Wieken Esdoornlaan 5, 6584 BD Molenhoek.

 


Kunst, religie en dood bij de Australische Tiwi Aborigines

Donderdag 3 februari organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een lezing over Kunst, religie en dood bij de Australische Tiwi Aborigines, door prof. dr Eric Venbrux.

 

De beeldende kunst Van de Tiwi aborigines vindt zijn oorsprong in dodenrituelen die een heropvoeding van scheppingsverhalen met zich meebrengen. Het gevolgde script daarbij is overgeërfd van de mythologische voorouder Purakupali.

Zo verbinden de deelnemers conventionele rituele gebeurtenissen met hun eigen verhalen en persoonlijke gebeurtenissen. Hierdoor ontstaan telkens unieke en nieuwe liederen en beeldende kunst.

 

Prof. dr Eric Venbrux is hoogleraar Godsdienstwetenschappen en directeur van het Centrum voor Thanatologie aan de Radboud Universiteit.

 

 

Tijd: Donderdag 3 februari 2022, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree : € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee. 

Zoals voorgeschreven is toegang alleen mogelijk op vertoon van uw QR-code.

LET OP: DEZE AVOND GAAT ALLEEN DOOR ALS DE HORECAREGELS HET TOELATEN.

 


 

Noord Korea: de verbeelde werkelijkheid

Dinsdag 26 oktober organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een lezing over “Noord Korea: de verbeelde werkelijkheid “ door  drs. Marc Roth.

 In deze lezing word je meegenomen naar het meest gesloten land ter wereld, waar de plekken, plaatsen en dingen die je te zien krijgt, het land trots maken.  Zo ook in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea. Deze stad is het uithangbord van het land en transformeert zich de laatste jaren tot een socialistische sprookjesstad in een bijna surrealistisch decor. Een verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt dus voortdurend de vraag op : wat is waar en wat is de werkelijkheid? En is de werkelijkheid die we daar zien wel waar?

In deze lezing geeft Marc Roth een inkijkje in deze bijzondere samenleving.

Marc Roth organiseert met zijn reisorganisatie reizen naar Noord Korea. 

 

Tijd: Dinsdag 26 oktober 2021, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree: € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee. 

Zoals voorgeschreven is toegang alleen mogelijk op vertoon van uw QR-code.