Nieuws

We zijn weer open!

Molenhoek, 26 januari 2022

Met ingang van 26 januari is de horeca in De Wieken weer open. U bent van harte welkom. We zijn vanaf 19:30 open, kom op tijd want om 22:00 uur moeten we weer sluiten.

Is de periode van 19:30 tot 22:00 uur te kort voor u activiteit neem dan contact op met de beheerder, wellicht kunt u eerder van start gaan.

  • De Wieken is in de avond open van 19:30 tot 22:00 uur.
  • In het gebouw is een mondkapje verplicht bij verplaatsingen.
  • Een coronatoegangsbewijs is verplicht (vanaf 13 jaar).

Wilt U iets organiseren of wilt u meer informatie neem dan kontakt op met Ina Peters: 024-3584688 / 06 52130307 of stuur een bericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuur Gemeenschapshuis De Wieken

 


De Wiekse Koersbal Club

Sinds september 2021 bestaat er in Molenhoek een heuse Koersbal club,

de “Wiekse Koersbal Club”, kortweg WKC.

 

Iedere woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur, wordt er koersbal gespeeld in Gemeenschapshuis “De Wieken” in Molenhoek.
Er wordt gespeeld in een onderlinge competitie, met op het eind van ’t seizoen een winnaar. De actuele status is te volgen op het informatiebord in de hal van De Wieken.
Bent u 50 plus dan bent u van harte welkom. Man of vrouw het maakt niet uit. Kom vrijblijvend binnen, speel ’n paar keer mee, proef de sfeer en leer de kneepjes van het spel.
Bevalt het, dan kunt u lid worden van WKC. Daarbij maakt het niet uit waar u vandaan komt. Momenteel kent de club ca 10 leden afkomstig uit Molenhoek en Malden maar zelfs ook al uit de Ooij.

Bekijk hier een korte filmpje van een middag koersballen, met dank aan Sjaak Jacobs.  

U kunt zich aanmelden via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of woensdagmiddag op de locatie van Gemeenschapshuis De Wieken Esdoornlaan 5, 6584 BD Molenhoek.

 


Kunst, religie en dood bij de Australische Tiwi Aborigines

Donderdag 3 februari organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een lezing over Kunst, religie en dood bij de Australische Tiwi Aborigines, door prof. dr Eric Venbrux.

 

De beeldende kunst Van de Tiwi aborigines vindt zijn oorsprong in dodenrituelen die een heropvoeding van scheppingsverhalen met zich meebrengen. Het gevolgde script daarbij is overgeërfd van de mythologische voorouder Purakupali.

Zo verbinden de deelnemers conventionele rituele gebeurtenissen met hun eigen verhalen en persoonlijke gebeurtenissen. Hierdoor ontstaan telkens unieke en nieuwe liederen en beeldende kunst.

 

Prof. dr Eric Venbrux is hoogleraar Godsdienstwetenschappen en directeur van het Centrum voor Thanatologie aan de Radboud Universiteit.

 

 

Tijd: Donderdag 3 februari 2022, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree : € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee. 

Zoals voorgeschreven is toegang alleen mogelijk op vertoon van uw QR-code.

LET OP: DEZE AVOND GAAT ALLEEN DOOR ALS DE HORECAREGELS HET TOELATEN.

 


 

Leonardo da Vinci, zijn leven en zijn werk

Donderdag 18 november organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een lezing over Leonardo da Vinci, zijn leven en zijn werk.

 

 

Leonardo da Vinci (1542-1519) was een “alleskunner” : architect, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver en schilder uit de Florentijnse Republiek tijdens de Italiaanse renaissance. Wereldberoemde schilderwerken zijn o.a de Mona Lisa, nu in het Louvre in Parijs en Het Laatste Avondmaal, de muurschildering in het Santa Maria delle Grazie in Milaan.

Onze spreekster deze avond is Walda Bosman. Zij is kunsthistoricus en oprichtster van Walda’s Kunsthistorische Educatie & Reizen. Al 25 jaar verzorgt zij met veel succes en enthousiasme lezingen, geeft zij cursussen kunstgeschiedenis en begeleidt zij reizen.

 

Tijd: Donderdag 18 november 2021, Deze avond gaat niet door vanwege de verplichte sluitingstijd om 20:00 uur.

 


 

Noord Korea: de verbeelde werkelijkheid

Dinsdag 26 oktober organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een lezing over “Noord Korea: de verbeelde werkelijkheid “ door  drs. Marc Roth.

 In deze lezing word je meegenomen naar het meest gesloten land ter wereld, waar de plekken, plaatsen en dingen die je te zien krijgt, het land trots maken.  Zo ook in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea. Deze stad is het uithangbord van het land en transformeert zich de laatste jaren tot een socialistische sprookjesstad in een bijna surrealistisch decor. Een verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt dus voortdurend de vraag op : wat is waar en wat is de werkelijkheid? En is de werkelijkheid die we daar zien wel waar?

In deze lezing geeft Marc Roth een inkijkje in deze bijzondere samenleving.

Marc Roth organiseert met zijn reisorganisatie reizen naar Noord Korea. 

 

Tijd: Dinsdag 26 oktober 2021, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree: € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee. 

Zoals voorgeschreven is toegang alleen mogelijk op vertoon van uw QR-code.

 


 

Medische innovaties kritisch bekeken

Donderdag 7 oktober organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een zeer interessante avond  over Medische innovaties kritisch bekekendoor prof. dr Maroeska Rovers.

 

Tijdens deze avond wordt de ontwikkeling  van technologische innovaties qua veiligheid, effectiviteit en werkzaamheid tegen het licht gehouden.

Wanneer worden nieuwe technieken in de markt gezet en hoe anders gaat dit dan wanneer het geneesmiddelen betreft. Industrie en dokter krijgen een idee, ontwikkelen een nieuwe technologie, gaan ermee aan de slag en evalueren pas daarna.

Een boeiende discussie die zeker niet alleen gaat over kosten van de zorg en de beheersing daarvan, maar ook over andere aspecten.

Prof. dr Maroeska Rovers is hoogleraar Evidence Based Surgery aan de Radboud UMC Nijmegen.

 

Tijd: Donderdag 7 oktober 2021, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree: € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee. 

Zoals voorgeschreven is toegang alleen mogelijk op vertoon van uw QR-code.

 


 

Aan alle Vrienden van De Wieken

Molenhoek, 24 september 2021

Aan alle Vrienden van De Wieken,

Voor velen onder jullie is het sinds het uitbreken van de corona-crisis een moeilijke periode geweest. De sociale contacten waren veelal beperkt en gezamenlijke activiteiten waren niet mogelijk. In De Wieken was het daardoor heel lang heel erg stil.

Hopelijk hebben jullie, ondanks de nog geldende coronamaatregelen, genoten van een welverdiende vakantie. De tijd breekt aan om met je vrienden of clubgenoten gezamenlijk iets te ondernemen.

Het kan weer!

Inmiddels hebben een aantal gebruikers hun activiteiten in De Wieken al opgestart of zijn bezig met voorbereidingen voor grotere evenementen. Oftewel wij gaan langzamerhand weer terug naar het “normale”.

Door de gedwongen sluiting van de horeca en het niet doorgaan van vele evenementen liep De Wieken veel inkomsten mis. Dit terwijl de vaste lasten gewoon doorliepen. Uiteraard hebben wij maximaal gebruik gemaakt van de door de overheid geboden steunmaatregelen. Desondanks is de financiële positie van De Wieken aanzienlijk verslechterd.

Jullie kunnen De Wieken steunen door veelvuldig gebruik te maken van onze accommodatie.

Daarnaast stellen wij het bijzonder op prijs als jullie hiertoe in de gelegenheid zijn om een financiële bijdrage te leveren door overschrijving van een bedrag op de rekening van De Wieken: IBAN NL48 RABO 0131631101 onder vermelding van  “coronasteun”.

 

Namens het bestuur van de Stichting Gemeenschapshuis De Wieken

 


Vernielingen

Tot onze schrik hebben wij moeten constateren dat enkele personen het nodig vonden om delen van De Wieken te moeten vernielen.  Het feit dat de Wieken op last van de overheid de deuren gesloten moet houden, betekent dat we ook geen inkomsten hebben. Ondanks dat hebben we natuurlijk wel lasten. Wij zitten er dan ook niet op te wachten om extra kosten te krijgen door vernielingen aan het gebouw of terras. 

De Wieken is een gemeenschapshuis dat er is vóór de gemeenschap maar ook van de gemeenschap. We willen dat graag zo houden. Mocht u vernielingen bespeuren of personen betrappen neem dan snel contact op met de politie of de beheerders.

 

Bestuur Gemeenschapshuis De Wieken

 

 

 

   

 


In memoriam Johan Menkhorst

Onlangs hebben wij kennis genomen van het overlijden van de heer Johan Menkhorst op 25 januari 2021. Na een aantal jaren als bestuurslid voornamelijk belast geweest te zijn met Public Relations, nam Johan in het jaar 2009 de rol van voorzitter van het Dagelijks Bestuur op zich. Deze rol heeft hij tot 2012 vervuld.

Onder zijn leiding is in 2010 een restyling plan voor De Wieken ontwikkeld dat in de loop der jaren voor een groot deel al is uitgevoerd en nog steeds als leidraad dient voor de verdere renovatie van het gebouw.

Daarnaast hebben wij, door zijn actieve inzet, een aantal nieuwe vaste gebruikers voor De Wieken kunnen verwelkomen.

Na zijn afscheid als voorzitter was hij nog vaak en graag gezien bij activiteiten die in De Wieken plaatsvonden. Wij zullen hem missen.

 

 

 


In memoriam Ans Sutmuller

Geheel onverwachts is op 11 januari j.l. Ans Sutmuller-Schoonenberg overleden.

Ans was de echtgenote van Paul Sutmuller, de voorzitter van het Dagelijks Bestuur van stichting Gemeenschapshuis De Wieken. Zij heeft hem daarbij, de afgelopen jaren, ondersteund als notulist. 

Naast allerlei andere activiteiten, die beide deden voor onze gemeenschap, hebben Paul en Ans samen het Koersbal op de woensdagmiddag weer nieuw leven in geblazen. Ook heeft Ans haar steentje bijgedragen aan het verkopen van munten tijdens grote evenmenten.

Er is van Ans afscheid genomen in besloten kring.

Wij zullen ze beide missen.

Bestuur en Beheer van De Wieken