Nieuws

De Wieken gaat weer helemaal open !!

Molenhoek, Juni 2021

Met ingang van 28 juni is De Wieken weer dagelijks open voor alle activiteiten, zoals bridgen, biljarten, tafeltennis, koersbal, maar ook vergaderingen of een bezoekje aan de bar. Op onze website of op het scherm in de hal van De Wieken vindt u actuele informatie over de diverse activiteiten die weer plaats vinden.

Echter we zullen ons nog wel aan diverse regels moeten houden. Naast de algemene corona regels, dient u bij binnenkost uw naam te noteren op de lijst en uw handen te ontsmetten. Het aantal mensen dat met aderhalve meter afstand in een ruimte kan is beperkt, vandaar dat we nu nog geen grote activiteiten kunnen toelaten.

De horeca gaat weer open volgens de normale tijden, zoals die op de webstite staan vermeld.

Wij vertrouwen erop dat u zich aan de regels houdt, zodat we ondanks de beperkte maatregelen weer gezellig bij elkaar kunnen komen. 

Wilt U iets organiseren of wilt u meer informatie neem dan kontakt op met Ina Peters: 024-3584688 / 06 52130307 of stuur een bericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuur Gemeenschapshuis De Wieken

 


De Wieken gaat weer open !!

Molenhoek, Mei 2021

Hier hebben we lang op gewacht, maar eindelijk is het dan zover. Met ingang van 7 juni is De Wieken weer dagelijks open voor diverse activiteiten, zoals bridgen, biljarten, tafeltennis, koersbal, maar ook vergaderingen of een bezoekje aan de bar. Op onze website of op het scherm in de hal van De Wieken vindt u actuele informatie over de diverse activiteiten die weer plaats vinden.

We zullen ons nog wel aan diverse regels moeten houden. Naast de algemene corona regels, dient u bij binnenkost u naam te noteren op de lijst en uw handen te ontsmetten. Verder is binnen een mondmasker verplicht als u door het gebouw loopt. Eénmaal zittend op een stoel of tijdens het sporten mag het af.

Omdat de horeca om 22:00 moet sluiten gaat de Wieken dan ook dicht, maar om u meer tijd te geven, zijn wij open vanaf 18:45.

Wij vertrouwen erop dat u zich aan de regels houdt, zodat we ondanks de beperkingen toch weer gezellig bij elkaar kunnen komen. Er is gelukkig nog veel mogelijk en wij verheugen ons erop jullie allemaal weer te zien.


Wilt U iets organiseren of wilt u meer informatie neem dan kontakt op met Ina Peters: 024-3584688 / 06 52130307 of stuur een bericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuur Gemeenschapshuis De Wieken

 


Vernielingen

Tot onze schrik hebben wij moeten constateren dat enkele personen het nodig vonden om delen van De Wieken te moeten vernielen.  Het feit dat de Wieken op last van de overheid de deuren gesloten moet houden, betekent dat we ook geen inkomsten hebben. Ondanks dat hebben we natuurlijk wel lasten. Wij zitten er dan ook niet op te wachten om extra kosten te krijgen door vernielingen aan het gebouw of terras. 

De Wieken is een gemeenschapshuis dat er is vóór de gemeenschap maar ook van de gemeenschap. We willen dat graag zo houden. Mocht u vernielingen bespeuren of personen betrappen neem dan snel contact op met de politie of de beheerders.

 

Bestuur Gemeenschapshuis De Wieken

 

 

 

   

 


In memoriam Johan Menkhorst

Onlangs hebben wij kennis genomen van het overlijden van de heer Johan Menkhorst op 25 januari 2021. Na een aantal jaren als bestuurslid voornamelijk belast geweest te zijn met Public Relations, nam Johan in het jaar 2009 de rol van voorzitter van het Dagelijks Bestuur op zich. Deze rol heeft hij tot 2012 vervuld.

Onder zijn leiding is in 2010 een restyling plan voor De Wieken ontwikkeld dat in de loop der jaren voor een groot deel al is uitgevoerd en nog steeds als leidraad dient voor de verdere renovatie van het gebouw.

Daarnaast hebben wij, door zijn actieve inzet, een aantal nieuwe vaste gebruikers voor De Wieken kunnen verwelkomen.

Na zijn afscheid als voorzitter was hij nog vaak en graag gezien bij activiteiten die in De Wieken plaatsvonden. Wij zullen hem missen.

 

 

 


In memoriam Ans Sutmuller

Geheel onverwachts is op 11 januari j.l. Ans Sutmuller-Schoonenberg overleden.

Ans was de echtgenote van Paul Sutmuller, de voorzitter van het Dagelijks Bestuur van stichting Gemeenschapshuis De Wieken. Zij heeft hem daarbij, de afgelopen jaren, ondersteund als notulist. 

Naast allerlei andere activiteiten, die beide deden voor onze gemeenschap, hebben Paul en Ans samen het Koersbal op de woensdagmiddag weer nieuw leven in geblazen. Ook heeft Ans haar steentje bijgedragen aan het verkopen van munten tijdens grote evenmenten.

Er is van Ans afscheid genomen in besloten kring.

Wij zullen ze beide missen.

Bestuur en Beheer van De Wieken

 

 

 

 

 

 


Vacature penningmeester

Vacature penningmeester Stichting Gemeenschapshuis De Wieken

Stichting Gemeenschapshuis De Wieken heeft een vacature voor de functie van penningmeester.

Functieomschrijving:

De penningmeester voert het financieel beheer van de stichting. Hij/zij doet de boekhouding, stelt het financieel jaarverslag op, houdt het financieel archief bij en handelt de dagelijkse financiële zaken af. De penningmeester informeert het bestuur over de financiële stand van zaken en overige relevante financiële aangelegenheden.
De penningmeester stelt jaarlijks een begroting op en bewaakt deze gedurende het jaar. Verder regelt de penningmeester alle verzekeringen en fiscale en juridische zaken.

Profiel:

Je hebt ervaring in het beheren van de financiën en het verzorgen van de boekhouding. Een persoonlijke visie op het functioneren van een gemeenschapshuis in een veranderende wereld wordt op prijs gesteld. Je bent een teamspeler en bereid om op een prettige manier samen te werken met de overige leden van het Dagelijks Bestuur. Bekendheid met de ins en outs van de Molenhoekse gemeenschap is een pré.

Om belangenverstrengeling te voorkomen mag je géén bestuurslid zijn van groeperingen die gebruik maken van De Wieken.


Reacties op deze vacature of inlichtingen over de vacature kunnen worden ingewonnen door een email te sturen naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Kerst-Inn 2020 gaat niet door

 

Berichtgeving

 

Beste Kerst-Inn bezoekers, kraamhouders en sponsoren,

Na veel overleg en nadenken hebben wij een moeilijk besluit genomen. Het is voor ons niet mogelijk om met de huidige corona-maatregelen onze gebruikelijke gezellige Kerst-Inn te organiseren.

Tot onze spijt moeten wij u dus mededelen, dat dit jaar onze Kerst-Inn, zowel binnen in De Wieken als buiten in het Winkelcentrum, niet door kan gaan.

Onze trouwe kraamhouders, sponsoren en bezoekers hopen wij op onze volgende Kerst-Inn op 11 december 2021, op welbekende wijze in een gezellige Kerstsfeer, weer allemaal te ontvangen.

Houd u onze website en facebook in de gaten voor actuele informatie en om te genieten van mooie beelden van voorgaande jaren.

Tot in december 2021!

Organisatie Kerst-Inn Molenhoek

 


In memoriam Paul Sutmuller

In het voorjaar van 2013 melde Paul Sutmuller zich aan als kandidaat voor het voorzitterschap van het Dagelijks Bestuur van Stichting Gemeenschapshuis De Wieken. Met zijn enthousiasme en gedrevenheid heeft hij veel betekend voor De Wieken. Onder zijn leiding zijn vele vernieuwingen doorgevoerd, zoals de reparatie van het dak, opknappen van de Vang en Bar, vernieuwing van de toiletruimtes op de begane grond en de verlichting in de grote zaal en podium. Samen hebben wij het 40 jarig bestaan van De Wieken gevierd. Paul heeft iedere keer weer mogelijkheden gezocht en gevonden om geld binnen te halen om dit te kunnen financieren.

Gedurende enkele jaren heeft hij tevens de rol van secretaris op zich genomen, gesteund door zijn echtgenote Ans. Zelfs in deze moeilijke tijd met verplichte sluiting en beperkingen in de openingstijden, heeft Paul zich ingespannen voor het voortbestaan van De Wieken.

“Ik heb genoten van deze functie en vond het fantastisch om samen te mogen werken met de overige bestuursleden, de beheerders en de vele vrijwilligers.”, aldus Paul.

Na een kortdurende ernstige ziekte is Paul op 27 september van ons heengegaan. Het afscheid van Paul heeft in familiekring plaatsgevonden.

Wij missen hierbij een prachtig mens en voorzitter, die veel betekend heeft voor de gemeenschap en De Wieken.

Bestuur en Beheer van De Wieken

"Wat hebben we genoten!!!!!"

 


Evenwicht door Marcel Broekman

Donderdag 12 maart organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een avond met liedjes van Marcel Broekman

Het programma van deze avond heet “Evenwicht” . Marcel Broekman zingt samen met Wim Rebergen (gitaar en zang) warme, kwetsbare liedjes, mooi en vol herkenning over zoeken naar “evenwicht” en “houvast” in een wereld die nu soms onherkenbaar lijkt.

Marcel Broekman werkte eerder als sessiemuzikant en producer samen met o.a. Ben Cramer, Barbara Lock en Henk Pool (bekend van zijn werk met Marco Borsato)   


Tijd: Donderdag 8 oktober 2020, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree : € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee. 

Corona regels worden strikt in acht genomen en daardoor is er een beperkt aantal plaatsen voor deze avond beschikbaar.

 


 

Een voettocht langs de frontlijn van WO 1

Donderdag 12 maart organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een lezing over “Een voettocht langs de frontlijn van WO 1”.

In 1962 bezocht de spreker van deze avond, Toine Lamers, voor het eerst Frankrijk. Hij maakte destijds deel uit van het 12e  bataljon Garde Regiment Jagers. Hij oefende in vele plaatsen in Frankrijk waar in “La Grande Guerre” hard  gevochten en gestreden is. De monumenten met namen van de talrijke gesneuvelde soldaten zijn daar tot op heden het bewijs van.  

In 2013 heeft hij een wandeltocht langs de Westelijke Frontlijn gemaakt van Nieuwpoort tot Delle aan de Zwitserse grens. Over die bijzondere tocht zal onze spreker deze avond een lezing geven.

Dr. A.P.M. (Toine) Lamers is histoloog en celbioloog en oud-docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Tijd: Donderdag 12 maart 2020, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree : € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee.