Nieuws

Activiteiten in De Wieken weer opgestart

Molenhoek, September 2020

Met ingang van september is De Wieken weer dagelijks open voor de diverse activiteiten, zoals bridgen, biljarten, tafeltennis, maar ook vergaderingen of een bezoekje aan de bar. Op onze website of op het scherm in de hal van De Wieken vindt u actuele informatie over de diverse activiteiten.

Het bestuur van De Wieken heeft de nodige protocollen geschreven en de beheerders hebben gekeken naar wat niet maar vooral naar wat wel mogelijk is. Eén en ander met inachtneming van de 1,5 meter en verdere gedragsregels zoals opgesteld door het RIVM. Er is gelukkig nog veel mogelijk en wij verheugen ons erop jullie allemaal weer te zien.


Wilt U iets organiseren of wilt u meer informatie neem dan kontakt op met Ina Peters: 024-3584688 / 06 52130307 of stuur een bericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuur Gemeenschapshuis De Wieken

 


Open Bridge Kampioenschap 2020

15 maart 2020

 

Open Bridge Kampioenschap

2020

Mook, Molenhoek en Middelaar

  

 Ten bate van AED-netwerk Mook-Molenhoek

Inschrijfkosten bedragen 30 euro per paar

 

    Aanvang:        13.00 uur (zaal open 12.30 uur).

  Locatie:          Gemeenschapshuis De Wieken,

                         Esdoornlaan 5, 6584 BD  Molenhoek.

 

Inschrijven via de website:

www.aedmookenmolenhoek.nl

 


 

.

Een voettocht langs de frontlijn van WO 1

Donderdag 12 maart organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een lezing over “Een voettocht langs de frontlijn van WO 1”.

In 1962 bezocht de spreker van deze avond, Toine Lamers, voor het eerst Frankrijk. Hij maakte destijds deel uit van het 12e  bataljon Garde Regiment Jagers. Hij oefende in vele plaatsen in Frankrijk waar in “La Grande Guerre” hard  gevochten en gestreden is. De monumenten met namen van de talrijke gesneuvelde soldaten zijn daar tot op heden het bewijs van.  

In 2013 heeft hij een wandeltocht langs de Westelijke Frontlijn gemaakt van Nieuwpoort tot Delle aan de Zwitserse grens. Over die bijzondere tocht zal onze spreker deze avond een lezing geven.

Dr. A.P.M. (Toine) Lamers is histoloog en celbioloog en oud-docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Tijd: Donderdag 12 maart 2020, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree : € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee. 

 


 

Muzikale avond met kwartet "Taaftere"

Dinsdag 18 februari 2020 organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek (CAM) een muzikale avond met het kwartet “Taaftere”.

Taaftere is een formatie die tweetalige liederen zingt ( Nederlands en Brabants) afgewisseld met fraaie instrumentale intermezzo’s . Dit alles is meest eigen werk.

Het is een programma met veel gezelligheid en humor, dat regelmatig uitnodigt om mee te zingen, soms ook ontroert, maar altijd een eigen geluid laat horen.

De mannen van Taaftere komen uit de diepe binnenlanden van Brabant, maar zijn er al langere tijd niet meer woonachtig. Zouden ze daarom regelmatig teruggrijpen op Brabantse liederen?

 

Tijd: Dinsdag 18 februari 2020, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree: € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee. 

 


 

Hoogtepunten van de Russische schilderkunst

Donderdag 30 januari organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een lezing over “Hoogtepunten van de Russische schilderkunst” door drs. Marie-Thèrese ter Haar, directeur van het instituut Empirique Rusland& Oost-Europa Academie Arnhem.

 Tijdens deze lezing maken we een virtuele reis langs de belangrijkste Russische topstukken. Daardoor ontstaat een goed beeld van de roerige Russische geschiedenis en de mysterieuze Russische ziel. Waarom weten wij in het westen zo weinig van de Russische schilderkunst ? Vaak kennen we wel de topstukken uit de Hermitage maar gaan we voorbij aan de Russische meesters die zijn te bewonderen in Moskou en Sint Petersburg. Dat het onterecht is dat we deze schilders niet kennen, zal in de lezing van deze avond duidelijk worden.

Tijd: Donderdag 30 januari 2020, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree: € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee. 

 


 

Hedendaagse architectuur in Spanje

Dinsdag 7 januari organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een lezing over “Hedendaagse architectuur in Spanje” door prof. dr. N.J.M. (Nico) Nelissen, emeritus-hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen.

 

Spanje is nog altijd het vakantieland bij uitstek, bekend van zon, zee, strand en toerisme. Maar het land heeft uiteraard veel meer te bieden . Spanje is rijk aan cultureel erfgoed: het Alhambra in Granada, de Mezquita in Cordoba, de Sagrada Familia in Barcelona en nog veel meer.

Prof. dr. Nico Nelissen neemt ons mee op een tocht langs fraaie objecten van hedendaagse architectuur in Spanje. Aan de hand van prachtige kunst, brengen we een bezoek aan steden als Madrid, Sevilla, Málaga, Barcelona, Bilbao en ook aan de Rioja-streek. Kortom, na afloop van de lezing wilt u meteen een mooie rondreis door Spanje maken!

 

Tijd: Dinsdag 7 januari 2020, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree: € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee. 

 


 

Rechterlijke dwalingen

Dinsdag 12 november organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een lezing over “rechterlijke dwalingen, hoeveel zijn er en hoe komt het?”

Door prof. mr P.J.P. ( Peter) Tak.

Er is sprake van een rechterlijke dwaling als na een onherroepelijke veroordeling duidelijk wordt dat de veroordeling onterecht is. Bijvoorbeeld omdat er nieuw bewijs is of omdat de echte dader heeft bekend.

De afgelopen jaren zijn er meer rechterlijke dwalingen aan het licht gekomen. De Schiedammer parkmoord, de Puttense moordzaak en de zaak Lucia de Berk zijn bekende voorbeelden.

Deze avond gaan we ons in dit onderwerp verdiepen.

Dat doen we aan de hand van prof. Mr Peter Tak, emeritus hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij schreef meer dan 30 boeken waarvan enkele in het Japans en het Chinees zijn vertaald. Prof. mr Tak treedt regelmatig op voor radio en televisie, veelal om uitleg te geven over strafzaken.

 

Tijd: Donderdag 19 december 2019, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree: € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee. 

 


 

Kerst-Inn 2019


 

Voor meer informatie kijk op de website van de Kerst-Inn.


Afrikaanse beeldhouwkunst

Dinsdag 12 november organiseert de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een lezing over Afrikaanse beeldhouwkunst met als titel  “Van rituelen naar kunst“.

 

Waar komt de fascinatie voor Afrikaanse kunst vandaan ? Welke invloed had de Afrikaanse kunst op vele, ook Europese, kunstvormen?  Het Afrikaanse continent laat een bewonderenswaardige variëteit zien en een expressieve kracht op het gebied van beeldhouwkunst. Het Afrikaanse continent bevat de meeste verschillende volkeren en culturen van alle continenten.

De lezing zal worden gehouden door neuroloog / psychiater dr P.J.M. (Paul) Raedts. Hij studeerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen en werkte tijdens zijn studie in Tanzania.  In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met de relatie religie, spiritualiteit en ziekte.

Tijd: Dinsdag 12 november 2019, 20.00 uur precies:

Plaats: Gemeenschapshuis “De Wieken”, Esdoornlaan 5, Molenhoek

Entree : € 6, Vrienden van CAM € 3, incl kop koffie of thee.